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Author: Hanna

view across Lima from the belltower of Santo Domingo monastery
So, after getting here yesterday and catching a good night's sleep, I was up and ready to face the day. At four in the morning, that is. Right, jetlag! Well, I compromised and "endured" three more hours of sleep and then went on with my doings. After a very refreshing shower (argh, c-c-cold!) I was fully awake. However, it took me until half past 10 before I set any foot onto the streets. As it turned out, the free hostel breakfast would start to be served at around 9 a.m., but it was almost 10 before it was finished. But well, I'm on vacation, right? So there's no need to hurry. :-)
After getting everything settled, some money exchanged and finding the right bus stop for the express bus into town, I started exploring the streets together with Asmaa, a girl from South Africa who's staying in the same hostel. We looked at a lot of places, including the government palace, Plaza de Armas, some churches, the Monastery of Sto. Domingo, the Monastery of S. Francisco and its impressive catacombs, the Chinese neighborhood and some other nice areas. We pretty much criss-crossed Lima's central part of town by foot, finally pulling into the fair grounds of the Mistura, Lima's annual festival of Peruvian cuisine. What a sight! Stalls of food, food, food, many of them selling Ceviche, a truly Peruvian dish made out of raw fish, onions, lime juice, chilis and other things. I tried it out and, even though I didn't know what to expect, it was really nice and tasty. But just to be on the safe side, infection-wise (insert a big wink here), I concluded the meal with another South American specialty - pisco sour! Mh, very good decision! :-)

musicians at Mistura, the annual food fest of Lima
And with that, and the afterburn on my cheeks (of course caused by walking in fresh air all day and not at all due to some consumption of alcohol!), I will hit the sheets very soon.
Well then, hasta la proxima vez, amigos!

Wie gestern schon angekuendigt, wurde heute die Stadt erkundet! Dementsprechend war ich relativ zeitig bereit, den Tag zu beginnen - um vier Uhr morgens, Jetlag sei Dank! Mit mehrmaligem Rumdrehen und dem "Ertragen" von ein bisschen mehr Schlaf wurde es dann doch 7 Uhr, bevor ich mich aus meinem Bettchen bewegte und mich mit einer k-k-kalten Dusche gaenzlich vom Schlafsand befreite (von wegen "Energiesparen" und "das Gas braucht 2 min, bevor das Wasser warm wird" - ich habe minutenlang gewartet und selbst am Ende meiner Duschzeit war das Wasser kein Grad waermer. Naja, gibt schlimmeres.)
Das vom Hostel bereitgestellte Fruehstueck dauerte auch etwas, sodass ich erst halb 11 meine Fuesse vor die Tuer setzte und zusammen mit Asmaa, einer Hostel-Mitbewohnerin aus Suedafrika, die Stadt erkundete.

Ceviche, a typical dish made of raw fish, lime juice, onions, chili and other tasty ingredients, accompanied by potato, salad, corn and roasted peanuts. Yummy!!!

Dann aber ging's los - erst mit dem Expressbus in die Innenstadt und dort vorbei an Regierungssitz, mehreren Kirchen und Plaza de Armas zum Kloster Santo Domingo (mit einem Turm, von dem aus man einen tollen Blick ueber die Stadt hatte) und dann zum Kloster San Francisco, wo die Katakomben etwas gruselig, aber auch enorm beeindruckend waren. Abgeschlossen wurde das alles mit einem kurzen Spaziergang durch die hiesige China-Town und einem Besuch auf der Mistura, einem jaehrlich stattfindenden Fest zu Ehren der peruanischen Kueche und Lebensart. Somit war das ganze with ein riesiges Volksfest gemacht, auf dem es sehr viele unterschiedliche Koestlichkeiten zu kosten gab. Ganz vorn dabei natuerlich Ceviche, DAS typische Gericht in Lima. Ceviche wird aus rohem Fisch gemacht, der zusammen mit Limonensaft, Chilis, Zwiebelringen und anderen Zutaten mariniert und dann serviert wird. Schmeckt eigentlich echt gut! Und nur um magentechnisch auf der sicheren Seite zu sein (und weil mein Flaeschchen mit Kraeuter im
Hostel war), schlossen wir das Mahl mit einer weiteren hiesigen Spezialitaet ab: Pisco Sour!

Pisco Sour - perfect dessert! ;-)
In dem Sinne (und weil ich etwas platt bin) - Salud und bis bald wieder! Hasta la proxima vez!

Hanna

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